GOEDE DOELEN

Dressuuproeven.nl ondersteunt graag goede doelen en daarom deden we dan ook mee aan een geweldige actie:

‘Geef paarden een glanzende toekomst’
was de Goede Doelen Actie van Hofman Animal Care.
Marleen Schipper van Gabber en Kyra en Joëlle Damiana van www.dressuurproeven.nl gaven De Paardenkamp op
en hiermee won De Paardenkamp een prachtig prijzenpakket.
‘Dit komt zeker goed van pas!’ Zegt beheerder IJsbrand Muller.
Vandaag (29-12-2017) brachten Joelle en Marleen het prijzenpakket.

Het verhaal van Marleen:
Glanzende toekomst voor paarden,

..... en dan met name voor het oudere paard!
De Paardenkamp is een stichting die zich inzet om Paarden en pony’s na hun twintigste levensjaar te laten genieten van een welverdiende oude dag. Dankzij donateurs en vrijwilligers vinden 120 paarden en pony’s een goed verzorgd thuis op de verschillende boerderijen in Soest met volop graas- en stalruimten. De stichting is volledig afhankelijk van giften en is dagelijks geopend om een kijkje te komen nemen. Ook hebben ze nu een tweedehands winkeltje om de gedoneerde spullen te verkopen en zo wat extra geld te krijgen voor de paarden. Ook zamelen ze cartridges en oude telefoons in en organiseren ze diverse evenementen.
Bovendien kunnen eigenaren/verzorgers van al die 45.000 andere bejaarde paarden in Nederland terecht bij ons voor vragen of tips over de verzorging, voeding en weidegang van hun paard.

Lang niet iedereen kan zijn paard bij huis houden om een goede oude dag te geven. Zo kan ik dat ook niet. Ik kan niet aangeven hoe blij ik ben met het feit dat ik 2 paarden hier heb staan. Gabber is nu 29 en Kyra is nu 25 en ik ben zo blij dat ik ze een gouden poude dag mocht geven!
Voordat je je paard hier een plek mag geven, moet je je paard aanmelden op een wachtlijst. De wachtlijst is op dit moment al 2 jaar gesloten omdat hij boordevol zit. Als je paard bovenaan de lijst staat én ouder dan 20 is, mag je hem naar de paardenkamp brengen om hem een plek te geven in het paardenrusthuis.Je doet afstand van je paard en draagt het paard over aan deze geweldige stichting.

Het dierenwelzijn staat in zeer hoog aanzien bij deze organisatie. Zo hebben ze onlangs een paddock paradise gemaakt, met oog voor duurzaamheid. en hebben een keurmerk Paard en Welzijn behaald.
Kortom: als er een organisatie is dat ik dit kado gun, dan is het de paardenkamp wel.

DRESSUURPROEVEN.NL