DOWNLOAD GRATIS E-BOOK


NIEUWE CURSUS: Inspanningsfysiologie


NIEUWE BLOG: Galoptraining

Fibra Anti-itch

0 Beoordelingen
Fibra Anti-itch Fibra Anti-itch Fibra Anti-itch
25,50 *
Prijs per 15kg
Verzendkosten NL
(overige landen ander tarief)
€ 7,50
Verwachte levertijd tijdelijk uitverkocht
 
Heb je een vraag over dit product?

Stel je vraag via:

Neem contact op

Productomschrijving


Fibra Anti-itch is een zeer hoogwaardig voer welke vitaminen, mineralen en spoorelementen aan vult naast een ruwvoer rantsoen. Fibra zorgt er voor dat het paard weer dichter bij zijn natuurlijke gedrag komt te staan en kan daarmee zorgen voor een hogere weerstand en betere gezondheid. De basis is gelijk aan Fibra Premium echter zijn er bijzondere grondstoffen aan Fibra Anti-itch toegevoegd zoals mycotoxinebinders, biergist, levende gisten, betaglucanen, antioxidanten en omega 3. Deze bijzondere toevoegingen zorgen voor een schoner lichaam door het binden van schadelijke- en afvalstoffen, ondersteunen de lever en brengen de darmflora in balans.

Eigenschappen Fibra Anti-itch

 • Bevat mycotoxinebinders en biergist welke actief afvalstoffen afvoeren
 • Bevat levende gisten die zorgen voor een balans in de darmflora
 • Geen toegevoegde suikers of melasse
 • Vult alles aan wat een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer
 • Bevat extra anti-oxidanten
 • Extra hoog gehalte biotine

Bekijk hier alle eigenschappen van Fibra!

Voeren uit respect voor de natuur van je paard

Door het hoge structuur- en vezelgehalte is de opname van Fibra vele malen langzamer dan van reguliere brok of muesli. Hierdoor is een paard langer bezig met voedselopname waardoor de kans op verveling en stalondeugden wordt verkleind. In de natuur is een paard ongeveer 16 uur per dag bezig met de opname van structuurrijk voedsel. De structuur en de langzame opname zorgen ook voor meer kauwbewegingen wat goed is voor het gebit en extra speekselproductie. Speeksel zorgt voor een beter begin van de vertering maar helpt ook bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en volume geeft veel prik voor de darmen welke de darmen activeren hun werk goed te doen. Een gezond verteringsstelsel zorgt voor een betere weerstand. Het vult alle vitaminen, mineralen en spoorelementen aan welke jouw paard naast ruwvoer nodig heeft. Het bevat geen melasse en er zijn geen suikers aan toegevoegd. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

Wij zijn trots dat Fibra Anti-itch met een 9,8 wordt beoordeeld op www.voervergelijk.nl, de onafhankelijk vergelijkingssite voor paardenvoer in Nederland.

 

Voedingsadvies

 • Voer voldoende ruwvoer
 • Zorg er voor dat jouw paard nooit langer dan 4 uur zonder ruwvoer staat maar veel beter is het om te zorgen dat jouw paard 24/7 iets te knabbelen heeft. Gebruik eventueel slowfeeders
 • Zorg dat jouw paard altijd de beschikking heeft over voldoende vers drinkwater
 • Vul het ruwvoer aan met de juiste hoeveelheid Fibra om jouw paard te voorzien in alles wat hij nodig heeft
 • Het verteringsstelsel heeft 10 dagen nodig om aan een verandering in het rantsoen te wennen. Schakel daarom in 10 dagen stapsgewijs over naar nieuw voer

Wij adviseren paarden gedurende de periode van verminderde weerstand of andere problemen Fibra Anti-itch te voeren. Het is belangrijk om minimaal 2 maanden in het jaar Fibra Premium te voeren in plaats van Fibra Anti-itch, dit om te voorkomen dat het paardenlichaam lui wordt in het zichzelf reinigen en afhankelijk wordt van de ondersteuning.

Ter ondersteuning van buitenaf kunnen eventuele schuurplekken ingesmeerd worden met Fibra Anti-itch crème. De ervaringen van andere paardenhouders uit de praktijktest van Fibra Anti itch crème zijn zeer positief.

De geadviseerde hoeveelheid is 240 gram Fibra Anti-itch per 100 kg lichaamsgewicht. Omdat er bepaalde grondstoffen in zitten die bij een minimale hoeveelheid pas optimaal werkzaam zijn in het lichaam, wordt aangeraden deze advieshoeveelheid aan te houden.

Deze hoeveelheid is voldoende voor onderhoud en lichte arbeid. Moet je paard zwaar aan het werk kun je hem gerust wat meer geven of aanvullen met Fibra Premium. Naast Fibra hoef je geen andere brok of muesli te voeren. Ik raad het zelfs af omdat andere producten wellicht ballast kunnen bevatten of verhoudingen tussen verschillende nutriënten kunnen verstoren.

In een standaard (gele) voerschep gaat ongeveer 300 gr Fibra. Het is verstandig om de eerste keer even te wegen hoeveel jij in jouw voerschep doet!

Als reinigingskuur is het advies om minimaal 2 maanden Fibra Anti-itch te voeren.

 

Samenstelling & Analyse

Fibra Anti-itch is erg structuurrijk, door de luzerne, timothee en spelt. Hierdoor moet een paard flink kauwen en het prikkelt de darmen. Dit draagt bij aan een gezonder verteringsstelsel. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

De specifieke grondstoffen zijn speciaal gekozen op basis van geschiktheid voor jouw paard en de gehalten aan natuurlijke aanwezige vitaminen en mineralen.

 •  LuzerneLuzerne bevat een hoog gehalte natuurlijke vitaminen A, B, en E, biotine, mineralen, essentiële aminozuren en sporenelementen.
 •  Timotheezeer geschikt ruwvoer voor paarden vanwege het lage fructaangehalte (suiker) en goede structuur. Natuurlijke gezonde smaakmaker.
 •  SpeltIn tegenstelling tot haver, gerst en tarwe is spelt niet onderhevig geweest aan cultuurtechnische verbeteringen; het bevindt zich nog in de oervorm. Bevat van nature veel vitaminen, mineralen en spoorelementen en levert “prik”.
 •  MaisvlokkenMaïs bevat essentiële vetzuren en vitamine A en levert bovendien energie. De hittebehandeling die de maïs heeft ondergaan, maakt het zetmeel in de vlokken makkelijk afbreekbaar.
 •  Wortelvlokken: Wortelvlokken bevatten veel natuurlijke pro-vitamine A (Beta-caroteen) die door paarden en pony’s omgezet kan worden in vitamine A.
 •  Lijnzaadolie: Lijnzaadolie is een zeer hoogwaardige olie die veel essentiële vetzuren bevat. Deze vetzuren dragen onder meer bij aan een goed zenuw- en sterk bottenstelsel en een glanzende vacht.
 •  Vitaminen- en mineralenkorrel: Vult de vitaminen en mineralen aan tot het benodigde hoeveelheid en zorgt voor de juiste balans tussen alle nutriënten.
 •  Biotine*: is belangrijk voor een goede vacht, huid en hoefkwaliteit.
 • Antioxidanten*: Anti-oxidanten bevorderen de inwendige reiniging
 •  Mycotoxinebinder*: mycotoxinen zijn giftige stoffen die worden geproduceerd door schimmels. Ze kunnen voorkomen op granen, ruwvoer en gras en zijn onzichtbaar.
 •  Gisten en levende gisten*: bevorderen de inwendige reiniging en brengen de darmflora in balans
 • Beta glucanen*:dragen bij aan een beter weerstand en ondersteund het immuunsysteem
 • Extra vitamine B12*: een tekort van vitamine B12 kan leiden tot gevoeligheid voor allergieën.

* toegevoegd aan vitaminen- en mineralenkorrel

Wil je meer lezen over de grondstoffen in Fibra? Lees dan hier verder!

 

 

Analyse

bevat onder andere:

EWPa   0,75
VREp % 9.6
ruw eiwit % 13.2
ruw vet % 8.4
ruwe celstof % 16.7
ruw as % 10
suiker % 1.6
zetmeel % 14

 

vitamine A IE 20000
vitamine B12 mcg 420
vitamine C mg 250
vitamine D3 IE 4000
vitamine E mg 500
biotine mcg 1000

 

lysine % 0.6
methi-/ systine % 0.5
threonine % 0.56
tryptofaan % 0.2

 

calcium g 12
fosfor g 6
magnesium g 5
kalium g 13
natrium g 3.6
koper mg 60
ijzer mg 170
zink mg 270
mangaan mg 130
selenium mg 0,4
jodium mg 0.7

Gehalten zijn per kg product.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Productnummer: FBAIN

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Fibra Anti-itch
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, en zodat je optimaal van deze website gebruik kan maken. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Geautoriseerd reseller lichttherapie

Geautoriseerd reseller lichttherapie

VVV cadeaukaart
© Dressuurproeven.nl

Foto's mogen niet zonder toestemming worden gebruikt