Bekijk het cursus aanbod!

Nieuw: Eerste Hulp bij Paardrijden

Fibra Premium

0 Beoordelingen
Fibra Premium Fibra Premium Fibra Premium
17,50 *
Prijs per 15kg
Beperkt op voorraad
Verzendkosten NL
(overige landen ander tarief)
€ 7,50
Levertijd 2-3 werkdagen
Heb je een vraag over dit product?

Stel je vraag via:

Neem contact op

Productomschrijving

Batch december 2021

Fibra Premium is een zeer hoogwaardig voer welke vitaminen, mineralen en spoorelementen aan vult naast een ruwvoer rantsoen. Fibra zorgt er voor dat het paard weer dichter bij zijn natuurlijke gedrag komt te staan en kan daarmee zorgen voor een hogere weerstand en betere gezondheid.

Eigenschappen Premium:

 • Welzijn en weerstand verbeterend
 • Zorgvuldig samengesteld
 • Smakelijk voor je paard
 • Bevat geen toegevoegde suikers of melasse
 • Vult alles aan wat een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer

Bekijk hier alle eigenschappen van Fibra!

Door het hoge structuur- en vezelgehalte is de opname van Fibra vele malen langzamer dan van reguliere brok of muesli. Hierdoor is een paard langer bezig met voedselopname waardoor de kans op verveling en stalondeugden wordt verkleind.

Voeren uit respect voor de natuur van je paard

In de natuur is een paard ongeveer 16 uur per dag bezig met de opname van structuurrijk voedsel.
De structuur en de langzame opname zorgen ook voor meer kauwbewegingen wat goed is voor het gebit en extra speekselproductie. Speeksel zorgt voor een beter begin van de vertering maar helpt ook bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en volume geeft veel prik voor de darmen welke de darmen activeren hun werk goed te doen. Een gezond verteringsstelsel zorgt voor een betere weerstand.

Het vult alle vitaminen, mineralen en spoorelementen aan welke jouw paard naast ruwvoer nodig heeft. Het bevat geen melasse en er zijn geen suikers aan toegevoegd. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

Wij zijn trots dat Fibra Premium met een 9,5 het best beoordeelde paardenvoer van Nederland is. Dit staat vermeld op www.voervergelijk.nl, de onafhankelijk vergelijkingssite voor paardenvoer in Nederland.

 

Helaas voldoet ons Nederlandse ruwvoer niet meer aan de behoefte van onze paarden. Het voorziet niet in de benodigde vitaminen, mineralen, spoorelementen, andere nutriënten en structuur. Fibra is afgestemd op het Nederlandse ruwvoer en vult juist die nutriënten aan waarin ruwvoer tekort schiet. Het voedingsadvies van Fibra houdt niet alleen rekening met het gewicht van jouw paard, het arbeidsniveau maar ook met de soort en hoeveelheid ruwvoer die jouw paard krijgt. Zo ontstaat een gezond rantsoen wat voorziet in alle vitaminen, mineralen, spoorelementen en andere nutriënten die een paard dagelijks nodig heeft.

Neem voor een passend advies voor jouw paard contact met ons op. Vermeld in ieder geval het gewicht van jouw paard, of de conditie te dik, te dun of precies goed is, wat voor een arbeid je met jouw paard doet en wat voor een soort en hoeveelheid ruwvoer je voert.

Daarnaast is het uiteraard goed om te weten of er bijzonderheden zijn betreft de gezondheid van jouw paard waar rekening mee gehouden moet worden.

 

De specifieke grondstoffen zijn speciaal gekozen op basis van geschiktheid voor jouw paard en de gehalten aan natuurlijke aanwezige vitaminen en mineralen.

 •  LuzerneLuzerne bevat een hoog gehalte natuurlijke vitaminen A, B, en E, biotine, mineralen, essentiële aminozuren en sporenelementen.
 •  Timotheezeer geschikt ruwvoer voor paarden vanwege het lage fructaangehalte (suiker) en goede structuur. Natuurlijke gezonde smaakmaker.
 •  SpeltIn tegenstelling tot haver, gerst en tarwe is spelt niet onderhevig geweest aan cultuurtechnische verbeteringen; het bevindt zich nog in de oervorm. Bevat van nature veel vitaminen, mineralen en spoorelementen en levert “prik”.
 •  MaisvlokkenMaïs bevat essentiële vetzuren en vitamine A en levert bovendien energie. De hittebehandeling die de maïs heeft ondergaan, maakt het zetmeel in de vlokken makkelijk afbreekbaar.
 •  Wortelvlokken: Wortelvlokken bevatten veel natuurlijke pro-vitamine A (Beta-caroteen) die door paarden en pony’s omgezet kan worden in vitamine A.
 •  Lijnzaadolie: Lijnzaadolie is een zeer hoogwaardige olie die veel essentiële vetzuren bevat. Deze vetzuren dragen onder meer bij aan een goed zenuw- en sterk bottenstelsel en een glanzende vacht.
 •  Vitaminen- en mineralenkorrel: Vult de vitaminen en mineralen aan tot het benodigde hoeveelheid en zorgt voor de juiste balans tussen alle nutriënten.

Wil je meer lezen over de grondstoffen in Fibra? Lees dan hier verder!

Analyse

Bevat onder andere:

EWPa   0,75
VREp % 8
ruw eiwit % 11.5
ruw vet % 7.2
ruwe celstof % 16.7
ruw as % 9.1
suiker % 1.6
zetmeel % 18

 

vitamine A IE 20000
vitamine D3 IE 3000
vitamine E mg 500
biotine mcg 1000

 

lysine % 0.5
methi-/ systine % 0.4
threonine % 0.46
tryptofaan % 0.2

 

calcium g 11
fosfor g 5
magnesium g 4
kalium g 13
natrium g 3.6
koper mg 55
ijzer mg 170
zink mg 260
mangaan mg 130
selenium mg 0,4
jodium mg 0.7

Gehalten per kg product.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Productnummer: FBPR

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Fibra Premium
Laat een review achter
Versturen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, en zodat je optimaal van deze website gebruik kan maken. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Geautoriseerd reseller lichttherapie

Geautoriseerd reseller lichttherapie

VVV cadeaukaart
© Dressuurproeven.nl

Foto's mogen niet zonder toestemming worden gebruikt